Volledig scherm
Max Verstappen © AFP

Verstappen heeft er de pest in: 'Gelukkig is het volgend jaar anders'

Max Verstappen was na afloop van de Grand Prix van Hongarije niet te genieten. Met een kapotte Renault-motor eindigde de laatste race voor de zomerstop in een deceptie. ,,Het is gewoon een schijtzooi."

De Nederlander beaamde bij Ziggo Sport dat hij er flink de pest in had. ,,Bij de start pak ik gelijk twee posities en doe ik weer helemaal mee. Daarna houdt het snel op", verwees hij naar zijn uitvalbeurt.

,,Het is gewoon een schijtzooi. Het is belachelijk. Christian Horner (de teambaas red.) verwoordde het al: je betaalt zoveel miljoen voor een a-product, maar het is... Ik ga het niet eens noemen, maar het slaat nergens op."

,,We weten van wie het is. Het is niet de schuld van team. Het is enorm zuur."

De uitvalbeurt zorgt er waarschijnlijk ook voor dat Verstappen tijdens zijn 'thuisgrandprix' in België een gridstraf moet incasseren. ,,Ja dat zou zomaar kunnen."

,,Als dit zo makkelijk kapot blijft gaan, dan is het voor de rest van het seizoen ook niet positief. Gelukkig wordt het volgend jaar anders." Red Bull stapt in 2019 over naar Honda als motorleverancier.

Max Verstappen on Twitter

I'm honestly very disappointed, just like the rest of the team and our fans. Valuable points are just thrown away. It's frustrating to go into the summer break like this, but hopefully we will be back stronger #HungarianGP