Volledig scherm
© BSR Agency

Verstappen: Het is tijd dat de jonkies het overnemen

Het wordt volgens Max Verstappen hoog tijd dat de Formule 1 in 2020 een nieuwe wereldkampioen krijgt. ,,Het begint een beetje te vervelen dat Lewis Hamilton steeds wint", zei de Nederlander aan de vooravond van de Grand Prix van Brazilië komend weekeinde. ,,Voor de sport zou het goed zijn als de opkomende jonge coureurs het gaan overnemen.”

De Limburger hoopt dat hij en Ferrari-coureur Charles Leclerc volgend jaar voor de titel strijden en Hamilton van de troon stoten. De Brit veroverde dit jaar voor de zesde keer de wereldtitel. ,,Lewis wordt een jaartje ouder, dus hij zal een keer stoppen. Eerlijk gezegd zal het meer aan Mercedes liggen dan aan Hamilton. Als dat team weer een dominante auto bouwt, dan zal Lewis blijven winnen."

Dus is het zaak dat Red Bull in 2020 met een auto komt die beter en sneller is, meent Verstappen. ,,Dit jaar was een doorbraak voor onze motorleverancier Honda. Ik denk dat we op de goede weg zijn. In motorisch vermogen doen we bijna niet meer onder voor Mercedes, dus het ziet er voor volgend jaar veelbelovend uit", sprak de Nederlander op de bijeenkomst waar hij het Nederlandse bedrijf CarNext.com als nieuwe persoonlijke sponsor presenteerde.

Luister ook naar de F1-podcast Pitstop:

  1. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
    Video

    Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

    Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.