Volledig scherm
Max Verstappen. © AFP

Verstappen: Het kan niet altijd alleen maar goed en geweldig gaan

Een jaar terug dreigde Max Verstappen in Canada nog met een kopstoot voor de eerstvolgende journalist die nog durfde te vragen naar zijn rijgedrag. Nu is de Limburger na een topjaar in rustiger vaarwater beland. ,,Dan zie je maar hoe snel dat kan gaan, hè.‘’

Volledig scherm
Max Verstappen in de rol als houthakker. © AFP

Door Arjan Schouten

Een trip naar Canada, als tussendoortje midden in het Europese seizoen. Max Verstappen is er wel fan van. ,,Het is ook niet heel ver weg, hè. Je bent hier zo’‘, vertelde hij vandaag in de paddock, waar hij in tegenstelling tot een jaar terug een eenvoudige mediadag had.

Hij mocht even praten over zijn Canadese sponsoravontuurtje als houthakker, van gisteren. Over de NBA-finals en de interland van Oranje. En ja, het ging ook nog even over de race van zondag op het 4,5 kilometer lange Circuit Gilles Villeneuve. 

Quote

Mijn verwachtin­gen? Ik blijf daar toch maar heel neutraal in.

Max Verstappen

Maar waar hij twaalf maanden terug behoorlijk geïrriteerd raakte om dat de media hem in Montréal maar bleven vragen naar mogelijke aanpassingen aan zijn rijgedrag na een seizoensopener vol incidenten, was er vandaag een complete andere sfeer voelbaar rondom de Limburger. Serene rust bijna, gecreëerd door de Nederlander zelf met een jaar lang constante prestaties. ,,Dan zie je maar dat het snel kan gaan, hè‘’, grinnikte Verstappen, die vorig jaar in Montréal nog met een kopstoot dreigde voor de eerstvolgende die nog eens naar zijn rijgedrag zou vragen. Zo zat was hij de kritiek toen. ,,Maar het kan niet altijd alleen maar goed gaan en geweldig. Dat is nu eenmaal autosport.‘’

Nu gaat het goed. En nóg kan het beter, weet Verstappen. Want ook na zijn meeslepende gevecht met Lewis Hamilton in Monaco start hij hier in Canada absoluut niet aan zijn raceweekend met het idee dat winst zomaar mogelijk is. Daar is Mercedes veel te sterk voor, hoe constant hij ook presteert namens Red Bull Racing. Dan mag het team met de motor van Honda flinke progressie maken, Mercedes staat ook niet stil.

Volledig scherm
© ANP Graphics

En Verstappen vreest ook nog voor Ferrari, die hier vorig jaar nog wonnen met Sebastian Vettel. ,,Mijn verwachtingen? Ik blijf daar toch maar heel neutraal in’‘, aldus Verstappen. ,,Het heeft gewoon geen zin om nu al te zeggen dat ik hier voor podium of bijvoorbeeld pole position ga. Als je kijkt naar puur de rechte stukken hier, dan is het natuurlijk niet ideaal voor ons. Dus ik wacht het maar even af. Ik kan wel mooie verhalen op gaan hangen, maar ik heb nog niet eens gereden.”

Volledig scherm
Max Verstappen. © AFP
  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.