Volledig scherm
Max Verstappen in onderonsje met Lewis Hamilton. © AFP

Verstappen: Iedereen is gemotiveerd en erg gefocust

Veel had Max Verstappen niet te vertellen vandaag, op Albert Park. De Limburger van Red Bull Racing zit aan de vooravond van zijn vijfde seizoen zelf ook vol met vragen. ,,Geen idee waar we straks staan.‘’

Door Arjan Schouten

Het was weer typisch zo’n eerste mediadag van het jaar, vandaag in Melbourne. Voor de coureurs de lastigste van het seizoen, want wat moet je zeggen als er nog geen centimeter geracet is. Max Verstappen mocht aanschuiven bij de persconferentie van de FIA, als een van de kopstukken van de sport, naast Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo en de teruggekeerde Pool Robert Kubica. 

Allemaal spraken ze voorzichtig over hun verwachtingen voor 2019, maar heel concreet werd niemand met alleen twee testweken achter de rug. ,,Vooralsnog hebben we een goede winter gedraaid. Weinig problemen gehad. Die nieuwe motor van Honda heeft ons weinig issues gegeven, dus wat dat betreft ben ik wel gelukkig’‘, begon Verstappen, die het daar ook zo’n beetje bij moest laten. 

Op de vraag waar we Red Bull Racing dit jaar terug gaan zien in de pikorde, had hij geen antwoord. ,,We gaan het wel zien. Ik heb eigenlijk geen idee. We zijn blij met alles wat we tot nu hebben kunnen doen en zaterdag en zondag weten we meer. De komende races gaan het dan allemaal wel een beetje vertellen.‘’

Belangrijker vond hij om nog eens te benadrukken dat het nieuwe huwelijk met Honda na al die ellende met Renault van de laatste twee jaar vooralsnog prettig is. ,,Iedereen is gemotiveerd, positief en erg gefocust’’, zo proeft Verstappen, die na de tests in Barcelona morgen met een flinke geüpdate RB15 aan de eerste vrije training zal beginnen op het asfalt van Albert Park.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.