Max Verstappen
Volledig scherm
Max Verstappen © ANP

Verstappen: Ik had eigenlijk vol gas rechtdoor moeten gaan

Max Verstappen pakte in Japan zijn zevende podiumplaats van het seizoen, ondanks een tijdstraf. Een straf waar hij na afloop nog steeds niet over te spreken was.

Verstappen verremde zich al vroeg in de race, waardoor hij rechtdoor schoot in een chicane. De coureur van Red Bull kruiste toen terug om de baan weer op te gaan, maar deed dat volgens de wedstrijdleiding op onveilige wijze. Hij kreeg daarvoor een tijdstraf van vijf seconden. ,,Ik had eigenlijk vol gas rechtdoor moeten gaan. Ik heb echt geprobeerd om de bocht nog te halen, maar dat doe ik de volgende keer ook niet meer."

Een paar rondes later moest Verstappen verdedigen bij een aanval van Sebastian Vettel, maar de Duitser klapte op de zijkant van de Red Bull. ,,Ik vond het op China lijken", zo verwijst Verstappen bij Ziggo Sport naar de botsing die het tweetal aan het begin van het seizoen had. ,,Toen maakte ik de fout... Zo zie je maar ook de meest ervaren coureurs maken fouten."

Verstappen kende ook tijdens deze Grand Prix problemen met zijn motor. ,,Ik moest heel de tijd vroeg opschakelen, omdat de motor wegviel als ik naar de limiet per versnelling ging. Ik moest dus met minder vermogen rijden.

Bekijk hier de botsing met Räikkönen:

  1. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
    Video

    Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

    Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.