Max Verstappen
Volledig scherm
Max Verstappen © Getty Images

Verstappen: Ik heb er het beste van gemaakt

Max Verstappen begon vanaf de vierde plek en hoopte om de overwinning in Mexico te kunnen strijden. Door een touché met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas liep het echter anders en bleef het bij een zesde plek. ,,Ik heb er het beste van gemaakt.”

Verstappen noemt zijn start nog goed en de botsing met Hamilton onvermijdbaar. ,,Hij remde heel diep, waardoor ik nergens meer heen kon”, vertelt Verstappen bij Ziggo Sport. De Nederlander moest daardoor uitwijken over het gras en hij verloor wat plaatsen. Een inhaalactie enkele rondes later op Bottas leverde hem een lekke band op, waardoor de kansen op een podium verkeken waren.

,,Ik moest een hele ronde met een lekke band rijden. Dan verlies je enorm veel tijd”, legt Verstappen uit, die daardoor noodgedwongen een vroege pitstop moest maken en koos voor de harde band. ,,We hadden eigenlijk twee keer willen stoppen, maar uiteindelijk pakte dit beter uit dan verwacht. Ik heb er het beste van gemaakt na zo'n klotebegin”, zegt Verstappen over de zesde plek.

Verstappen blikte ook nog even terug op de straf die hij krijg na de kwalificatie voor het negeren van de gele vlaggen. ,,Ik wil alleen zeggen dat ik natuurlijk had moeten ‘liften’, maar dan had iedereen het moeten doen. Een zilveren auto deed het niet en die kreeg geen straf, wat toch wel frusterend is.”

Bekijk hier de samenvatting van de GP: