Volledig scherm
Max Verstappen komt in contact met Valtteri Bottas en krijgt een penalty van 5 seconden. © Foto: SCS/Hochzwei

Verstappen: Ik vind wel dat we hard moéten blijven racen

VideoMax Verstappen kneep Valtteri Bottas tijdens de Grand Prix van Italië af en kreeg daarvoor een tijdstraf van vijf seconden. Zelf was de Nederlander het absoluut niet eens met de straf van de wedstrijdleiding. ,,Ik gaf genoeg ruimte, als hij dan tegen mij aanrijdt kan ik daar niets aan doen, maar ik krijg er een straf voor."

,,Onder het remmen mag je teruggaan, als je maar één autobreedte toegeeft", zo legt Verstappen uit bij Ziggo Sport. ,,Hij rijdt daarna tegen mij op. Toen ik die straf had, wist ik zeker dat ik hem er niet voorbij ging laten. Ik wist toen ik al dat ik vijfde zou worden."

,,Ik vind wel dat we hard moeten racen", vertelt Verstappen aan deze krant. ,,Bij de kleinste touchés al een straf uitdelen, vind ik wat extreem. Er zijn wel vaker incidenten geweest waar je elkaar raakt, en dan wordt er opeens geen straf uitdeelt. Het blijft willekeur."

Verstappen was wel tevreden met de kwaliteit van zijn auto. ,,Qua snelheid was het vandaag goed, ook al zijn we heel langzaam op het rechte stuk." De coureur van Red Bull kijkt naar eigen zeggen uit naar de race in Singapore. Het smalle stratencircuit zou de RB14 moeten liggen. ,,Qua auto gaat het nu goed. Ik hoop dat we in Singapore genoeg vermogen met de motor hebben om mee te doen."

Verstappen kreeg naast de tijdstraf ook twee strafpunten op zijn superlicentie. Hij staat daardoor op vijf punten over de afgelopen twaalf maanden. Bij twaalf punten in twaalf maanden, krijgt een coureur een grand prix schorsing.

Bekijk hieronder de botsing tussen Verstappen en Bottas:

Volledig scherm
Max Verstappen en Valtteri Bottas © REUTERS
Volledig scherm
© Getty Images