Volledig scherm
Max Verstappen in Austin, Texas. © AFP

Verstappen: Ik word zeker geen tweede man bij een team

Max Verstappen ging vandaag bij zijn persmoment voorafgaand aan de Grote Prijs van Amerika in op de woorden van zijn teambaas Christian Horner, eerder in de week. Die zei te hopen dat de Nederlander voor langere tijd bijtekent bij Red Bull, om zo langere tijd te kunnen werken met een vast team van mensen om zich heen.

Door Rik Spekenbrink

 Verstappen gaf eerder dit seizoen al aan eerst te willen afwachten met wat voor auto en motor zijn team volgend jaar komt, voordat hij een besluit neemt over zijn toekomst.

Toch zit er wel iets in de woorden van Horner, zei de Limburger. ,,Lewis Hamilton zit stevig op zijn plek bij Mercedes, Sebastian Vettel bij Ferrari. Als ik iets niet wil, is ergens als tweede rijder gaan rijden. Dan stop ik liever. En zij zullen niet op mij zitten te wachten als ploeggenoot, dus dat gebeurt alleen als het team dat écht graag wilt. Alleen: twee nummers 1 is ook lastig, dat hebben Hamilton en Fernando Alonso bij McLaren wel bewezen.''

Kansen

Bij Red Bull liggen er wat dat betreft wel kansen voor Verstappen om duidelijk eerste coureur te worden. ,,Daniel Ricciardo (zijn teamgenoot, red.) is al 28, die wil ook races gaan winnen, wie weet wat hij gaat doen. En ik voel me bij dit team op mijn gemak, met iedereen klikt het goed, dat is heel belangrijk.”

Verstappen kon nog weinig zeggen over zijn kansen dit weekeinde in Austin. ,,Ik vind dat altijd lastig. Na de eerste en tweede vrije training weet je dat pas echt. Het zal gaan om een goede balans tussen de langzame en snellere bochten.''

Volledig scherm
© ANP