Verstappen in actie in alternatieve digitale Grand Prix

In een weekeinde zonder Grand Prix is Max Verstappen toch in een racewagen gestapt. Een digitaal exemplaar weliswaar. De Nederlander reed vandaag in een online georganiseerde Grand Prix van We Are The Race. Verstappen nam het op tegen flink wat grote namen uit de IndyCar, Formule E en de online racewereld.

In het simulatiespel Rfactor2 reed Verstappen de snelste tijd in de kwalificatie en in de korte sprintrace die volgde was hij ook sneller dan de concurrentie. In de uiteindelijke finale startte hij vanaf de tiende plek, maar raakte in de eerste bocht betrokken bij een crash waardoor hij niet om de winst mee kon doen en uiteindelijk als elfde eindigde.

Naast Verstappen deed ook Rudy van Buren mee. De Nederlander won enkele jaren geleden The World's Fastest Gamer, een simracing-project van Formule 1-team McLaren, waarmee hij een contract verdiende als simulatorcoureur voor de Engelse renstal. Van Buren eindigde in de finale op de derde plek.

Naast Verstappen raceten ook bekende coureurs als Simon Pagenaud (Indy500-winnaar), Juan Pablo Montoya (voormalig F1-coureur), Felix Rosenqvist (Formule E-coureur) en Antonio Felix da Costa (Formule E-coureur) mee.

Max Verstappen
Volledig scherm
Max Verstappen © Getty Images
  1. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
    Video

    Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

    Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.