Volledig scherm
Verstappen. © REUTERS

Verstappen in derde training wéér op P1, voor Hamilton en Vettel

Max Verstappen is ook bij de derde vrije training in Mexico de allersnelste van de Formule 1-coureurs. De Nederlander van Red Bull was vanmiddag een kwart tel sneller dan Lewis Hamilton (Mercedes) en 0,282 seconden sneller dan Sebastian Vettel (Ferrari).

Het eerste half uur gebeurde er weinig op het circuit in Mexico-Stad. Veel coureurs deden een installatierondje, maar door het onvoorspelbare weer duurde het lang voordat toptijden op het bord verschenen.

Fernando Alonso opende na ruim een half uur met de eerste tijd en daarna regende het nieuwe toptijden. Verstappen reed in totaal 9 rondjes en was in zijn slotrondje het snelste: 1.16,284. Hamilton, die ook zeven rondjes reed, was een kwart seconde trager. Zijn teamgenoot Valtteri Bottas kende pech en stond met een rokende bolide langs de kant. De Finse coureur kwam daardoor slechts tot een tijd van 1.18,839, goed voor de negentiende tijd.

Daniel Ricciardo, de ploeggenoot van Verstappen, zette bij de afsluitende vrije training de vierde tijd neer: 1.17,028. Verstappen, Hamilton en Vettel waren de enige drie coureurs die onder de 1.17 bleven. Bekijk hieronder de tijden van vrije training drie. 

Benieuwd naar hoe de derde vrije training verliep? Lees dan hieronder het liveblog terug: