Volledig scherm
Max Verstappen. © BSR Agency

Verstappen kijkt uit naar nieuwe seizoen: ‘Ben optimistisch, maar ook realistisch’

Max Verstappen kan niet wachten om in de RB15 te stappen. Red Bull presenteert morgen de wagen aan de wereld en de Nederlander blikt in een video alvast vooruit op het nieuwe seizoen. ,,Ik ben optimistisch, maar ook realistisch.”

Na jaren van samenwerken met Renault heeft Red Bull dit seizoen een Honda-motor in de wagen liggen. Verstappen zegt uit te kijken naar zijn eerste rit met de nieuwe krachtbron. ,,Ik ben heel benieuwd naar de motor, hoeveel kracht er is. We verwachten er veel van en zijn positief gestemd, maar het heeft wel tijd nodig. Het kan niet in een keer perfect zijn. Soms zal het dit seizoen niet gaan zoals we zouden willen, maar het is belangrijk dat we samenwerken om vooruit te komen.”

Verstappen durft dan ook geen doelen te stellen voor dit seizoen. ,,Je bent in de Formule 1 heel erg afhankelijk van je materiaal. Het is dus afwachten hoe de auto en motor presteren. Tot aan de eerste Grand Prix, in Australië, kan je geen doelen stellen, je bent eigenlijk nog een beetje blind.”

Het seizoen begint aanstaande maandag voor de vijfvoudig Grand Prix-winnaar. Verstappen zal als eerste in de wagen stappen. ,,Ik wil heel graag beginnen. De vakantie was wel erg lang. De eerste weken vind ik het wel heerlijk, maar na twee à drie weken kan ik niet wachten om te beginnen.”

Bekijk de video (in het Engels) hieronder: