Volledig scherm
© Getty Images

Verstappen kijkt uit naar Suzuka: 'Hebben dit weekend een goede kans'

Max Verstappen kijkt na zijn inhaalrace op het circuit van Sotsji halsreikend uit naar de Grand Prix van Japan op de baan van Suzuka.

,,We zijn in het verleden succesvol geweest in Japan, dus ik kijk er naar uit om er terug te keren en er hopelijk een goed resultaat te scoren", vertelt de coureur van Red Bull. ,,Je weet nooit hoe competitief je bent, tot je de baan op gaat, maar onze auto is daar altijd erg goed in de eerste sector en met de juiste strategie kunnen we dit weekend een goede kans hebben. Mijn favoriet bocht is de snelle Esses, maar dat is ook het moeilijkste gedeelte van de baan. Je moet je volledig richten op de auto en de afstelling moet kloppen."

Verstappen houdt met een schuin oog ook het weerbericht in de gaten. ,,Hopelijk blijft de tyfoon weg en kunnen we er een geslaagd weekend van maken. Ik vind het ook mooi dat de Japanners zo gepassioneerd zijn van de Formule 1, want het heeft er een geweldige historie. Het circuit van Suzuka is een van mijn favoriete banen van dit seizoen en het is altijd een mooie ervaring om de fans daar te zien."

Verstappen stond de afgelopen twee jaar op het podium van Suzuka. Zowel in 2016 als 2017 werd de Nederlander tweede.

Bekijk hieronder de samenvatting van de Grand Prix van Rusland: