Verstappen klaagt over asfalt: ‘Wordt hier elk jaar hobbeliger’

Op een koude eerste trainingsdag klokte Max Verstappen de eerste en de derde tijd in Austin, waar hij vooral klaagde over de staat van het asfalt. ,,We beginnen het punt te naderen dat je je af moet vragen of al die hobbels hier nog wel normaal zijn.”

Max Verstappen op het hobbelige circuit.
Volledig scherm
Max Verstappen op het hobbelige circuit. © BSR Agency

Door Arjan Schouten

Hij riep het na de eerste twee vrije trainingen in elke microfoon die hij onder zijn neus kreeg in de paddock van Circuit of the Americas. De hobbels op het asfalt in Texas, ze zijn weer erger geworden, zo merkte hij. ,,Het lijkt wel of de baan hier elk jaar hobbeliger wordt”, vertelde Verstappen, die vandaag niet de enige coureur was die klaagde over de hobbels. En ook de coureurs van de MotoGP klaagden eerder dit jaar al steen en been in Austin. De Spanjaard Alexei Espargaro noemde het asfalt van ‘super-bumpy’ COTA toen levensgevaarlijk.

Volledig scherm
© AP

Verstappen: ,,Gelukkig zijn al die hobbels niet in de remzones, maar vervelend is het natuurlijk wel. We beginnen wat mij betreft het punt te naderen dat je je af moet vragen of dit nog wel normaal is? Of we er niet wat aan moeten doen? Want het blijft raar al dat gehobbel.”

Behalve die hobbels werkte Verstappen overigens een trainingsdag af waar hij wel verder mee kon. De snelste in de ochtendsessie, een derde tijd ’s middags achter Lewis Hamilton. ,,Dit was natuurlijk een vrij positieve dag voor ons”, meende de Limburger van Red Bull Racing dan ook. ,,Het ziet er niet slecht uit. In de korte runs zijn we vrij competitief. De longruns moeten nog wat beter, daar zitten we er iets te ver van af. Moeten we nog wat tijd vinden. Maar al met al was dit voor mij een prima start van het weekend.”

Wat verwacht verslaggever Arjan Schouten van de Grand Prix van Amerika?