Volledig scherm
© BSR Agency

Verstappen klokt vijfde tijd in rustige training, Leclerc opnieuw de snelste

Hoe chaotisch de tweede vrije training was, zo rustig verliep de laatste training voor de kwalificatie (15.00 uur) op de Red Bull Ring. Max Verstappen klokte met 1.04,446 de vijfde tijd, Charles Leclerc was opnieuw de snelste: 1.03,987.

Gisteren speelde de wind een belangrijke rol in het verloop van de sessie. Veel coureurs hadden door de winderige condities moeite hun wagen binnen de lijnen te houden, wat voor Verstappen bijvoorbeeld resulteerde in een crash.

Volledig scherm
© Getty Images

Vandaag gebeurde er een stuk minder op het Oostenrijkse circuit. Geen enkele coureur kwam echt in de problemen. Voor Verstappen eindigde de sessie echter niet geheel volgens plan. ,,De veranderingen die we hebben doorgevoerd werken niet goed’’, liet hij zijn team weten over de boordradio. Na een kort bezoek aan de pitstraat kon hij zijn training afmaken, dus het is de vraag of dit grote gevolgen heeft voor de kwalificatie van later vandaag (15.00 uur).

Beluister hier de F1-podcast Pitstop

Wat niet veranderde ten opzichte van gistermiddag? Leclerc die de snelste tijd klokt. Hij was de eerste coureur die dit weekeinde onder de 1.04 dook en hield WK-leider Lewis Hamilton op iets meer dan één tiende. Valtteri Bottas, de snelste in de eerste training, kwam tot de derde tijd, nipt voor Sebastian Vettel.

Volledig scherm
Uitslag vrije training 3 © AD
Volledig scherm
© Getty Images