Volledig scherm
© getty

Verstappen krijgt straf na crash met Grosjean

UpdateMax Verstappen wordt de volgende Grand Prix vijf plekken teruggezet op de grid vanwege zijn crash met Raomain Grosjean vandaag. Dat hebben de stewards vandaag besloten. Ook worden hem twee strafpunten opgelegd.

Mocht Verstappen twaalf strafpunten binnen één jaar verzamelen dan wordt zijn superlicentie afgenomen.

Verstappen zelf legde de schuld van de crash bij Romain Grosjean. Verstappen knalde achterop bij Romain Grosjean en legt de schuld bij de Fransman. ,,Een ronde eerder remde ik ook op die plek, maar hij remde ditmaal ineens een stuk vroeger. Ik probeerde hem nog te ontwijken, maar op deze snelheid en als je zo dichtbij bent, kan je er niks aan doen. Dit verwacht je niet", zegt Verstappen op zijn website.

Verstappen was tot die tijd met een indrukwekkende inhaalrace bezig, omdat een eerdere pitstop hem ver terugwierp. ,,Dat ging goed, totdat ik achter Bottas vast kwam te zitten. Maar daarna hadden we op de superzachte banden weer een geweldige snelheid. Ik kon zelfs Sebastian Vettel bijhalen, wat een geweldig gevoel gaf. Ik besloot om achter hem te blijven rijden, omdat ik dan makkelijker anderen voorbij kon."