Volledig scherm
Max Verstappen © ANP

Verstappen minst ingehaalde coureur van het jaar, Ricciardo haalde het vaakst in

Max Verstappen is tijdens het afgelopen Formule 1-seizoen slechts tweemaal ingehaald. De Nederlander is daarmee samen met wereldkampioen Lewis Hamilton de coureur die het minst voorbij is gereden tijdens een race, zo weet bandenleverancier Pirelli.

Volledig scherm
Max Verstappen © ANP

Daniel Ricciardo, de teamgenoot van Verstappen bij Red Bull, is de coureur met de meeste inhaalacties op zijn naam, 43. Verstappen kwam afgelopen jaargang tot 22 geslaagde acties. 

Volgens Pirelli werd in 2017 wel veel minder ingehaald dan in 2016, liefst 47 procent minder. Tijdens de race in Rusland werd er slechts één (!) keer ingehaald. Al voor het seizoen gaven veel coureurs aan dat ze twijfels hadden over de mogelijkheden vanwege de nieuwe regels. Pirelli introduceert in 2018 nieuwe bandensoorten en hoopt daarmee het aantal inhaalacties tijdens de race te vergroten.

Pirelli heeft in het overzicht alleen inhaalacties meegenomen die tijdens een ronde zijn genoteerd. Daarmee zijn pitstops, de openingsronde, positiewisselingen door het uitvallen van coureurs én het inhalen van achterblijvers niet meegenomen. Ook moest de coureur zijn plek één ronde behouden.

Als er wordt gekeken naar de coureur die de meeste collega's heeft ingehaald in de openingsronde komt er een opvallende naam naar voren: Lance Stroll. De jongeling heeft dit jaar de nodige kritiek gekregen, maar wist na de start wel 36 plekken goed te maken.

Pirelli Motorsport on Twitter

The fastest corners now at #Fit4F1 speeds. 🏎💨📈 More #PZero #F1stats: https://t.co/Vnho5zGXlB

Bekijk hier de terugblik op een heerlijk F1-seizoen: