Max Verstappen
Volledig scherm
Max Verstappen © Getty Images

Verstappen na Mercedes-gerucht: Toto Wolff heeft niet eens mijn nummer

Opeens was daar vorige week dat Duitse nieuwsbericht over het intensieve contact tussen Max Verstappen en Toto Wolff. De Mercedes-baas zou de Nederlandse coureur voortdurend bellen. ,,Ik moest er wel om lachen, wij spreken elkaar nooit”, aldus Verstappen in China

Door Arjan Schouten

Een grijns verschijnt op zijn gezicht als in Sjanghai de woorden van Helmut Marko nog eens ter sprake komen. De adviseur van Red Bull Racing vertelde aan het Duitse Autobild dat Mercedes-baas Toto Wolff er alles aan doet om Max Verstappen los te weken bij Red Bull. Zo zou hij voortdurend aan de lijn hangen met de Nederlander. ,,Ik was wel verbaasd toen ik dat las”, geeft Verstappen meteen toe in Sjanghai. ,,Toto en ik spreken elkaar nooit. Hij belt me nooit, heeft denk ik niet eens mijn nummer. Dus ik vond het wel grappig wat er op was geschreven.”

Ook intensief contact van Wolff met pa Jos verwijst Verstappen naar het rijk der fabelen. ,,Mijn vader en Toto bellen elkaar wel eens, maar dan gaat het vooral over baby’s en go-karts.”

Niet over zijn contract volgens de Nederlandse coureur, die natuurlijk begeerd wordt door de topstallen. Of er in zijn verbintenis met Red Bull Racing een ontsnappingsclausule staat voor het geval de resultaten dit seizoen tegenvallen, wil de Limburger bevestigen noch ontkennen. ,,Ik praat niet over contracten, nooit.”

  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."