Volledig scherm
© Getty Images

Verstappen: Na zo'n seizoen komt de winst op het juiste moment

Max Verstappen voelde al in het begin van de race dat het vandaag goed kon komen. ,,De auto was fantastisch en ik zag dat Lewis (Hamilton red.) wat moeite had met de grip."

,,Ik ging er voor. Het is geweldig om de race te winnen. Het was een lastige race", zo vertelt de Nederlander tijdens het podiuminterview. ,,In een seizoen als dit, komt de winst op een zeer goed moment."

,,Start was redelijk oké. Na de eerste ronde en een tweede plaats, wist ik dat het goed zat met de auto", zegt Verstappen bij de persconferentie na afloop. ,,Lewis had natuurlijk meer te verliezen dan ik, dus ik ging ervoor. Daarna was het de race gewoon uitrijden. Ongelooflijk om hier te winnen. Na zo'n seizoen is het extra mooi."

Op de vraag of hij nog een feestje gaat vieren, lacht de Nederlander. ,,We gaan vanavond door naar Japan (volgende week staat de Grand Prix van Japan op het programma red.), dus we moeten waarschijnlijk het vliegtuig afbreken."

Hamilton eindigde als tweede en dat was het uiterste voor de Brit. ,,Red Bull was sterker dan wij. Max, nog gefeliciteerd met je verjaardag."