Verstappen ook snel in tweede training

Max Verstappen eindigde in de eerste training nog als derde en in de tweede training voegt hij daar een tweede plek aan toe. De Nederlander moest slechts 74 duizendsten toegeven op Sebastian Vettel.

Nabeschouwing

Achter Verstappen eindigde Daniel Ricciardo op een derde plek. De teamgenoot van Verstappen moest wel wat tijd toegeven, maar dat kwam mede door een foutje in zijn snelste ronde.

Na de snelle rondes schakelden de teams over op de langere runs om te kijken hoe lang de banden mee konden. Ook daar waren de signalen voor Red Bull bemoedigend.

Op de relatief langzamere en bochtige Hungaroring moeten Verstappen en Ricciardo zondag een gooi kunnen doen naar de overwinning.

Formula 1 on Twitter

FP2 CLASSIFICATION (90/90 MINS): Vettel on top after day one, Mercedes with work to do #HungarianGP #F1

Liveblog

 geen nieuwe berichten

Met nog anderhalve minuut te gaan eindigt Max Verstappen op de tweede plek, vlak achter Sebastian Vettel. De kwalificatiesnelheid lijkt in orde en ook de racesnelheid ziet er goed uit. Morgen volgt nog de derde vrije training en uiteraard de kwalificatie. Mogelijk valt er dan nog regen.

25 rondjes op de teller van Verstappen. Vettel heeft er zelfs al 35 gereden.

Verstappen is niet blij. ,,Ik kom constant wagens tegen. Is er geen gat waar ik in pas?"

Het team geeft aan dat het op dit moment erg druk is op de baan en hij dus hinder ondervindt van zijn collega's.

Opvallend. Ericsson wil de pitstraat uitrijden, maar krijgt via de boordradio 'stop, stop, stop, stop, stop' te horen. Waarschijnlijk zit een wiel niet goed vast.

Of het regent in de buurt van het circuit?

Sky Sports F1 on Twitter

Erm...☔️☔️☔️ LIVE NOW on Sky Sports F1 Sky Go: https://t.co/fxH1316WnM ️ Blog: https://t.co/SzGssX5IJr #SkyF1 #F1 #HungarianGP

Verstappen: ,,Het ziet er erg donker uit."

Gaat er nog regen komen?

Als we de langere runs van Verstappen en Vettel vergelijken is de Nederlander op de ultrasofts wat sneller. De banden van Vettel zijn wel wat ouder.

De coureurs zijn nu bezig met de langere stints op de ultrasofts. Op zoek naar het verval van de banden.

Gele vlag! Stoffel Vandoorne schiet rechtdoor in bocht 5. Hij weet zijn McLaren wel uit de muur te houden en kan snel zijn weg vervolgen. De ultrasofts zijn wel afgeschreven.

Max Verstappen on Twitter

Clouds are starting to cover the circuit, as some thunder is audible in the distance #FP2 #HungarianGP

Lewis Hamilton meldt dat er regendruppels op zijn vizier komen en dat hij bliksem ziet.

Vooral voor morgen wordt verwacht dat er regen gaat vallen. Ook tijdens de race is er kans op een bui.

Formula 1 on Twitter

FP2 CLASSIFICATION (45/90 MINS): Verstappen nipping at Vettel's heels #HungarianGP #F1

Met nog zo'n 40 minuten te gaan zullen veel coureurs overgaan naar het zoeken van de raceafstelling. Snelle tijden zijn niet meer te verwachten. Vettel en Verstappen zijn vooralsnog razendsnel.

Mercedes komt vooralsnog niet in de buurt van de tijden die Ferrari en Red Bull hebben neergezet. Hamilton ligt vijfde op ruim zeven tienden van Vettel.

Ricciardo neemt de derde plek weer over van Räikkönen met 1.17.061. Dat is twee tienden langzamer dan Vettel en anderhalve tiende langzamer dan Verstappen.

Kimi Räikkönen noteert de derde tijd. Hij is wel drie tienden langzamer dan Vettel en Verstappen.

De eerste ultrasoftronde van Max Verstappen bezorgt hem net niet de eerste tijd. Met een 1.16.908 moet hij 0.074 toegeven op Sebastian Vettel. In de tweede en derde sector is Verstappen wel het snelst van iedereen.

Max Verstappen maakt zich op voor een snelle ronde. De Nederlander komt nu ook op de ultrasofts naar buiten.

Sebastian Vettel knalt er op de ultrasofts een sterk rondje uit: 1.16.834. Er is nog wel ruimte voor verbetering, want de ronde was niet foutloos.

Verstappen en Ricciardo zitten daar ruim zes tienden achter, maar reden wel op de softs.

Bottas was enorm snel, maar hij vliegt even uit de bocht en moet zijn rondje afbreken. Hamilton is ook snel, maar bij de Brit gaat het in sector drie mis.

Bottas en Hamilton hebben de softbanden ingeruild voor de ultrasofts.

Daniel Ricciardo schiet naar de tweede plek op 0.047 van Max Verstappen. Een 1-2 voor Red Bull.

Max Verstappen verbetert zich en pakt de eerste tijd van Hamilton af. Vooral in de tweede en derde sector is de Nederlander snel: 1.17.509.

Vooralsnog zijn de snelle tijden gezet op de softband. Met de ultrasofts moet het dus nog sneller kunnen.

laad oudere berichten