Max Verstappen en Daniil Kvyat (Toro Rosso) in Barcelona.
Volledig scherm
Max Verstappen en Daniil Kvyat (Toro Rosso) in Barcelona. © Getty Images

Verstappen over GP in Barcelona: ‘We zitten er nu écht niet opeens voor’

Het Formule 1-circus is neergedaald in Barcelona voor de eerste Europese afspraak, dus gaat het over upgrades en updates. Ook bij Max Verstappen. ,,Alle beetjes helpen, dus met alle verbeteringen ben ik tevreden’’

Door Arjan Schouten

Nuanceren, Max Verstappen voelde zich er even toe geroepen, vandaag in Spanje. Want die berichtgeving rondom verbeteringen aan zijn RB15 was even op hol geslagen, zo merkte hij. ,,Ik las zelfs berichten dat wij hier met een compleet nieuwe auto aan de start verschijnen. Nou, ik weet niet waar die journalist zijn info vandaan heeft, maar niet van ons team’’, zo meldde Verstappen, die niet erg in details wilde treden als het over aanpassingen ging. De teamleiding repte eerder deze week nog over ‘subtiele veranderingen’. ,,Iedereen neemt nieuwe dingen mee en hopelijk werken die van ons ietsje beter. Ik verwacht echt niet opeens dat we zo’n sprong maken dat we er opeens voor zitten. Maar alle beetjes helpen”, aldus Verstappen, die vooral verbeteringen op aerodynamisch niveau aankondigde. ,,Daar heb ik zelf verder niets over te zeggen. Ik geef feedback en dan het aan het team om daar wat mee te doen. En hopelijk blijkt het dan een stap vooruit op wat we hadden. Met alle verbeteringen ben ik tevreden.”

Drie keer werd hij vierde, dit seizoen. In Australië begon hij met een derde plaats. Het is oerdegelijk allemaal, zelf had hij het naar eigen zeggen niet beter kunnen doen met zijn materiaal. ,,Maar overal, op alle gebied kunnen we nog wel wat verbeteren. Meer grip, voor en achter.”

Voor een uitgebreide voorbeschouwing op de Grand Prix van Spanje luister je naar onze podcast Pitstop.