Max Verstappen.
Volledig scherm
Max Verstappen. © Getty Images

Verstappen over nieuwe regels in F1: ‘Als we straks maar beter kunnen racen’

VideoOok voor Max Verstappen waren de nieuwe Formule 1-regels die vanaf 2021 gaan gelden heel vers. ,,Waar het uiteindelijk om gaat is dat de sport er beter van wordt. Hoe de auto’s er uit gaan zien, is niet zo belangrijk.”

Door Arjan Schouten

Het eerste wat Max Verstappen opviel toen hij tekeningen van de nieuwe Formule 1-auto’s zag? ,,De auto lijkt me een beetje smal’’, zo merkte de Limburger van Red Bull Racing vandaag op, toen hij meteen na de bekendmaking aanschoof in de internationale persconferentie voorafgaand aan de GP van Amerika. ,,Het is nog vroeg natuurlijk, ook ik heb nog niet alles gezien. Moet alles nog even rustig doornemen. Maar het maakt voor mij eigenlijk niet eens zoveel uit hoe de auto’s er straks uit gaan zien. Als we maar beter kunnen racen, elkaar beter kunnen volgen.”

Daar draaien alle nieuwe regels om, zo las ook Verstappen. Maar een zorgenpuntje zag hij ook al meteen. Dat de wagens straks volgens een ruwe schatting van de FIA drie á drieënhalve seconde per ronde langzamer worden, vergelijkbaar met de wagens van drie jaar geleden, vindt Verstappen niet meteen een vooruitgang. ,,Ik moet eerlijk toegeven dat ik het racen van de auto’s in 2016 lang niet zo gaaf vond als dat ik het nu vind. Maar ik begrijp ook wel dat we op zoek moeten naar compromissen om onze sport te verbeteren. En ik weet zeker dat de teams er uiteindelijk wel wat op zullen vinden.”

Ook Lando Norris van McLaren reageerde kort op de nieuwe regels. ,,Zolang het racen er maar beter van wordt en alle teams een betere kans op zeges hebben, ben ik tevreden. Dat moet het belangrijkste zijn”, aldus Norris.

Beluister hier de nieuwste aflevering van Formule 1-podcast Pitstop

Max Verstappen gisteren op de Hollywood Boulevard in Los Angeles.
Volledig scherm
Max Verstappen gisteren op de Hollywood Boulevard in Los Angeles. © AP