Verstappen over stuursysteem Mercedes: Maak me er niet druk om

VideoDe discussie over het ingenieuze stuursysteem van Mercedes beheerst al twee dagen de testweek in Barcelona. Coureurs en teambazen, allemaal praten ze er wel over. ,,Ik focus liever op mezelf”, reageerde Max Verstappen duidelijk.

Door Arjan Schouten

Natuurlijk kreeg ook hij de vragen, na anderhalve dag testen. Eerst mocht hij over zijn eigen RB16 praten, die hij ‘smoothly’ meer dan 250 rondjes over Circuit de Catalunya stuurde. Maar daarna ging het toch al snel over dat innovatieve stuursysteem van Mercedes. Het duw en trek-stuur, waarmee de ophanging verandert kan worden, waar iedereen in de paddock in Barcelona al twee dagen over praat. ,,Wat dat gaat brengen? We zullen het wel zien”, reageerde Verstappen rustig, na zijn ochtendsessie namens Red Bull Racing. ,,Ik maak me er maar niet te druk om. Dat is ook niet mijn job. Ik ben hier om mijn auto zo snel mogelijk het circuit rond te rijden. Dat is wat ik moet doen. En dit soort dingen zijn niet aan mij. Ook niet om te kijken of het toegestaan is of niet. Ik focus liever op mijn eigen auto.”

Wel bekende de Limburger dat hij verrast was, toen hij donderdagochtend de eerste on board-beelden van de auto van Lewis Hamilton zag. ,,Ik had dit niet verwacht, natuurlijk. Maar na het zien van die video was het me al snel vrij duidelijk”, aldus Verstappen over het DAS-systeem, waarmee de stand van de wielen een tikje aangepast kan worden.

Luister hier naar onze podcast Pitstop:

Op de vraag of de knappe koppen van Red Bull Racing het systeem wat hem betreft snel moeten gaan kopiëren, bleef Verstappen een antwoord schuldig. ,,Daar heb ik me nog niet mee beziggehouden. Ik heb daar ook nog geen tijd voor gehad. Ik denk dat het nu veel belangrijker voor me is om te zorgen dat ik goede feedback van mijn eigen auto geef. Wat daar buiten nog gebeurt, laat ik aan onze engineers over.”

Max Verstappen
Volledig scherm
Max Verstappen © ANP
Max Verstappen
Volledig scherm
Max Verstappen © BSR Agency
  1. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
    Video

    Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

    Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.