Volledig scherm
© Getty Images

Verstappen positief: ‘Jammer van die vierde plaats, maar ik heb een toffe race gehad’

Wat Max Verstappen zal onthouden van zijn vijfde grand prix in Monaco is niet die tijdstraf van vijf seconden vanwege een onveilig vertrek uit de pitstraat. De battle van anderhalf uur met vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton was hem daarvoor te goed bevallen. ,,Ik heb me wel vermaakt.”

Quote

Die straf maakte juist iets in mij los. Toen wist ik zeker dat ik Hamilton voorbij moest

Max Verstappen

Door Arjan Schouten

Hij was niet boos. Niet teleurgesteld. Hij schold niemand de huid vol. Maakte de wedstrijdleiding niet uit voor rotte vis. Nee, Max Verstappen was na zijn vierde plaats in Monaco best goed geluimd. Smaakmaker, uitverkozen tot ‘Driver of the Day’, de hele race met Lewis Hamilton gevochten voor de leiding in de wedstrijd. ,,Ik heb me wel goed vermaakt”, vertelde de Limburgse coureur, die er uiteindelijk weinig aan overhield. Een tijdstraf opgelopen in de vijfde ronde, plaatste hem na afloop terug van plaats twee naar vier. Allemaal vanwege een onveilig vertrek uit de pitstraat en een touché met Valtteri Bottas, waar hij zelf niet zo veel aan kan doen. Hij volgde gewoon de signalen van zijn pitcrew op. ,,En die deden volgens mij ook alles gewoon goed. Ze lieten me vertrekken, dus ik ging. Ik zat volgens mij ook voor Bottas, had hem helaas helemaal niet gezien. Dan is het onfortuinlijk dat je elkaar nog raakt, maar het is daar ook wel erg krap.”

Dat die actie hem uiteindelijk het podium kostte, Verstappen weigerde het na een middag racen voor de koppositie in Monaco zijn goede humeur te laten bederven. Waar technisch adviseur Helmut Marko de straf meteen ‘belachelijk’ noemde, was de Nederlander mild. Hij had de sanctie wel verwacht. ,,Die straf maakte juist iets in mij los. Toen wist ik zeker dat ik Hamilton voorbij moest, om nog iets klaar te spelen. Ik ben dus maar gewoon blijven pushen. Eenmaal langs hem zou ik wel bij hem weg kunnen rijden, ik weet zeker dat wij daar het tempo voor hadden.”

De Brit van Mercedes was immers gewisseld naar mediumbanden en klaagde steen en been over de boordradio, in de angst dat Verstappen hem op de harde compound nog in zou halen. ,,Lewis stond gewoon op de verkeerde band. Die waren kapot, hij had helemaal geen grip meer.”

Maar waar Verstappen in de laatste rondes probeerde wat hij kon op het krappe circuit in Monaco, hij geraakte er maar niet voorbij. ,,Ik probeerde alles, maar dat valt hier gewoon niet mee hier. Ik zat er zo close achter, maar verloor steeds weer het momentum, dus was het ook niet goed te plannen”, merkte Verstappen. ,,Uiteindelijk heb ik het maar gewoon geprobeerd, zien wat er gebeurde. We hadden een kleine touché, maar dat kon je ons geen van tweeën kwalijk nemen. Echte schade was er ook niet. Het was allemaal netjes.”

Waar Hamilton Verstappen na afloop complimenteerde voor een geweldige race en sprak van zijn ‘zwaarste gevecht ooit’, gaf ook Verstappen aan genoten te hebben. ,,Jammer dat ik dan nog vierde word, maar ik heb een mooie middag gehad.”

Bekijk hier de ultieme inhaalpoging van Max Verstappen:

  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."