Volledig scherm
© BSR Agency

Verstappen start als tweede op Red Bull Ring, Leclerc pakt pole

GP van OostenrijkMax Verstappen start zijn vijfde Grand Prix van Oostenrijk morgen verrassend van plaats twee. De winnaar van vorig jaar klokte de derde tijd, maar kreeg enkele uren later te horen dat Lewis Hamilton een gridstraf kreeg van drie plekken. Charles Leclerc start voor de tweede keer in zijn nog jonge Formule 1-carrière van pole position start. ,,Dit is een heel mooi resultaat voor ons.‘’

Problemen bij het kamp-Vettel.
Volledig scherm
Problemen bij het kamp-Vettel. © BSR Agency

Door Arjan Schouten

Wil Max Verstappen morgen op de Red Bull Ring weer winnen net als vorig jaar, dan moet hij morgen maar één auto voorbij. Valtteri Bottas staat schuin hem op P3. Sebastian Vettel? De Duitser van Ferrari speelde in Q3 geen rol meer, toen hij zonder tijd te noteren op de Red Bull Ring uitstapte en zijn monteurs een hand gaf. Problemen aan zijn wagen zorgden er zo voor dat hij morgen pas op P10 start.

Een fraai ingrediënt voor een race die vooraf meer spektakel belooft dan de saaie optocht van vorige week in Zuid-Frankrijk. Ferrari start op de softbanden, Red Bull Racing en Mercedes op de mediums. Drie verschillende auto’s op de drie eerste plaatsen. En dan ook nog Vettel met enige achterstand op de startgrid.

Charles Leclerc viert zijn pole.
Volledig scherm
Charles Leclerc viert zijn pole. © BSR Agency

De ruim 20.000 Nederlanders langs het asfalt van de Red Bull Ring waren alvast in hun nopjes met de kwalificatie, die een onverwachte tweede plaats voor hun raceheld bracht. ,,Dit is een geweldig resultaat, want deze baan is geen makkie voor ons’‘, meende Verstappen, die in Q1 zelfs de snelste tijd noteerde en in Q2 tussen de Mercedessen doorstoomde naar Q3 waar hij zich dus van de tweede startplaats verzekerde. ,,Heel fijn om morgen in de top-3 te mogen beginnen. Hopelijk kan ik de mensen morgen ook een mooi resultaat cadeau doen.‘’

Uitslag kwalificatie
Volledig scherm
Uitslag kwalificatie © AD
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© REUTERS
  1. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
    Video

    Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

    Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.