Verstappen tevreden: Ging veel beter dan verwacht

videoMax Verstappen klokte op de vrijdag de tweede en de derde tijd in de eerste twee training. De Nederlander was na afloop dan ook tevreden met zijn prestatie. ,,Het ging verrassend goed, veel beter dan verwacht."

,,De auto gedraagt zich prima en het is fijn dat we er vandaag goed bij zaten. We mogen niet klagen", vertelt Verstappen. ,,De balans van de auto was goed. De banden zijn hier het lastigste punt: met hypersoft en ultrasoft waren de long runs, waar we ons meer op richten, niet eenvoudig. Dat moeten we nog analyseren.”

De coureur van Red Bull weet wel dat zijn zaterdag niet al te spannend wordt. Verstappens motor wordt vervangen en start door gridstraffen achteraan. Het leek er eerst op dat Red Bull Toro Rosso nog achter zich zou hebben, maar nu ook de versnellingsbak van de Red Bulls wordt vervangen, neemt Red Bull de pijn nu die het minst zeer doet. Verstappen en Ricciardo starten dus op de achterste rij, voorlopig. In welke volgorde wordt morgen bepaald. ,,Ik weet nog niet wat we tijdens de kwalificatie gaan doen. Waarschijnlijk niet een volledige kwalificatie, maar alleen het eerste deel. Zaterdag is daarom voor ons niet spannend, maar ik kijk uit naar zondag. Ik moet veel coureurs gaan inhalen, toch denk ik dat een vijfde of zesde plaats er wel in zit."

Zaterdag is de derde training, waarna om 14.00 uur de kwalificatie op het programma staat. Zondag om 13.10 uur start de race.

Volledig scherm
© Getty Images