Max Verstappen
Volledig scherm
Max Verstappen © Getty Images

Verstappen van frustratie naar vreugde: ‘Winnen doe je op zondag’

SamenvattingHet missen van zijn eerste poleposition had hem gefrustreerd, gaf Max Verstappen toe. Maar de tweede zege op rij in Mexico maakte veel goed. ,,Winnen doe je op zondag, dan worden de punten verdeeld.”

Door Arjan Schouten

Na zijn magistrale zege in Mexico gaf Max Verstappen meteen toe dat het missen van poleposition hem behoorlijk geholpen had op weg naar de Grand Prix. ,,Ik heb er niet goed van geslapen, zo boos was ik. Ik was vastbesloten om hier te winnen. Dat was voor mij de enige optie’’, vertelde winnaar Max Verstappen op de internationale persconferentie, tussen beide Ferrari-coureurs. Dat hij het record van die ene - Sebastian Vettel - als jongste coureur op poleposition ooit nipt misgelopen was, had hem minder gefrustreerd. ,,De frustratie kwam voort uit het feit dat ik niet in staat was om te vechten voor pole, vanwege problemen. De auto deed het prima, de motor niet. En voor een pole moet alles kloppen. Dat record, ach dat is uiteindelijk niet zo’n ‘big deal’. De punten worden verdeeld op zondag. Dan wordt er gewonnen. Ik was zwaar teleurgesteld, maar heb het goed weten te maken. Gelukkig.”

Red Bull Racing on Twitter

Max and his merry mariachi band! 🎻 #MexicoGP 🇲🇽 #F1ESTA

Verstappen herkende veel in zijn zege van vorig jaar, toen hij ook domineerde in Mexico. ,,Deze was iets moeilijker omdat ik meer op de banden moest letten. Maar veel verkeer was er niet, weinig druk van achteren ook. Lewis leek meer te stoeien met zijn banden. De start was heel belangrijk, daarna was het goed op de banden letten. Ik heb nooit druk gevoeld. Kon gewoon mijn eigen race rijden en heb een beetje gevolgd wat de rest deed. Daarop gereageerd.‘’

Voor de derde keer op rij belandde Verstappen op het podium. Derde in Japan, tweede in Amerika, eerste in Mexico. Zit er nog meer in het vat dit jaar, met alleen Brazilië en Abu Dhabi nog voor de deur? Verstappen: ,,Normaal zijn mijn kansen daar niet zo groot. Dit was mijn kans en gelukkig heb ik die benut.”

Voor Verstappen betekende het zijn vijfde overwinning uit zijn carrière. Eerder won hij al in Spanje (2016), Maleisië (2017), Mexico (2017), Oostenrijk (2018). Dit jaar staat de Nederlander voor de negende keer op het podium in 19 races.

Bekijk hieronder de samenvatting:

Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images