Volledig scherm
© REUTERS

Verstappen verkozen tot driver of the day: 'Auto beter en beter'

Zijn zege in Maleisië liet Max Verstappen volgen door een sterke tweede plaats in Japan. ,,Wéér een heel goede race", jubelde de Limburger. ,,De auto wordt beter en beter."

Door Arjan Schouten

Weg is het chagrijn. Weg is de pech. De aanhoudende ellende. De uitvalbeurten. Terug is de Max Verstappen van 2016. De Limburger die in zijn Red Bull-bolide de wereld wist te verrassen en daar nu weer toe in staat blijkt, nu zijn auto eindelijk ook weer op niveau acteert. Al is de verrassing nu iets minder, want ook ondanks een dramatische eerste seizoensdeel weet iedereen inmiddels wel wat de Limburger kan. Zo stond niemand er gek van te kijken dat het in de laatste rondes van de Japanse GP zelfs bijna tot een gevecht om de racezege met Lewis Hamilton kwam op het circuit van Suzuka.

Volledig scherm
© AP

 ,,De auto van Max werd wel héél groot in mijn spiegel", erkende Hamilton zelf. ,,Maar ik denk uiteindelijk niet dat ik hem ook nog voorbij had gekund, hoor", gaf Verstappen direct toe. ,,Het is meer dat Lewis opgehouden werd door achterblijvers, in die laatste twee, drie rondjes. Zo kon ik naar hem toe kruipen."


De sleutel tot weer een podiumplaats - zijn derde dit seizoen - noemde Verstappen de start, waarbij hij meteen ploeggenoot Daniel Ricciardo voorbij snelde. En niet veel later ook Sebastian Vettel. ,,Daarna werd het min of meer race in m’n eentje. Lewis goed aanvallen, dat bleef lastig. Maar tegelijkertijd had ik niet verwacht dat we na de kwalificatie (waarbij hij een seconde op Hamilton tekort kwam, red.) nog zo sterk waren. En uiteindelijk ben ik gewoon dolblij dat ik weer op het podium mag staan."


Hoe slecht hij er eerder dit seizoen ook voor heeft gestaan, in de ommekeer heeft de Limburger zelf altijd geloofd. ,,Het vertrouwen in de auto is er altijd wel geweest en die wordt nu beter en beter. En nu zit het ook nog eens mee, qua geluk. Prima dus."

Zijn tweede plek zorgde er ook voor dat Verstappen voor de tweede keer dit zijn verkozen werd tot driver of the dayDe Red Bull-coureur werd in april ook verkozen tot coureur van de dag. Toen reed hij naar het podium in China.