Volledig scherm
Max Verstappen in de laatste vrije training voor de GP van Japan op het circuit van Suzuka. © Getty Images

Verstappen vierde in afsluitende vrije training

Max Verstappen heeft de laatste vrije training van de Japanse grand prix vanochtend afgesloten met een vierde plek. Een stevige regenbui verstoorde de sessie, maar uiteindelijk klokte de Nederlander 1.30,304, zeven tienden langzamer dan de snelste man van de ochtend, Lewis Hamilton. Verstappen was sneller dan Valtteri Bottas (Mercedes) en zijn ploeggenoot Daniel Ricciardo.

‘VT3’ begon met wat miezer, maar na een kwartier ging het harder regenen en doken alle coureurs voor enige tijd naar binnen. Op het opdrogende circuit was het daarna uitkijken geblazen, diverse piloten schoten van de baan. De sessie werd definitief beëindigd toen Nico Hulkenberg vlak voor het einde zijn Renault met een stevige knal tegen de boarding zette. De Duitser stapte ongedeerd uit de auto.

Wegligging

Verstappens onvrede van gisteren had overigens niets te maken met zijn klassering. Hij klokte bij de vrije trainingen een zesde en een vierde tijd. Het was de wegligging van zijn Red Bull die hem ontevreden maakte. Zijn auto ging alle kanten op.

De Limburger gaf eerder deze week al aan dat, reëel gezien, een vijfde plek sowieso het maximaal haalbare resultaat is in Japan. Hij heeft niet de verwachting dat hij in de kwalificatie sneller kan zijn dat beide Ferrari’s en Mercedessen. En in de race is inhalen vervolgens schier onmogelijk. ,,Ik ben bang dat het dan treintje rijden wordt”, zei Verstappen.

Hij had nog hoop op regen in de kwalificatie, maar de verwachting is dat het later vandaag droog is in Suzuka.