Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Verstappen wéét niet of zijn auto kampioenswaardig is, maar hij gelooft er wel in

Max Verstappen verraste vanmorgen met het nieuws dat hij zijn contract bij Red Bull Racing Racing met drie jaar verlengt. Hij kiest, mede vanuit een gevoel voor loyaliteit, voor een verbeterde aanbieding bij zijn team.

Door Rik Spekenbrink

2020. Daar zou alles om draaien. Eén laatste kans om van Max Verstappen de jongste wereldkampioen Formule 1 ooit te maken. En als de combinatie Red Bull-Honda (weer) niet voor een winnende auto zou zorgen, dan kon het zomaar zo zijn dat Verstappen zijn heil elders zou zoeken. Mercedes bijvoorbeeld.

Dat was althans de gedachte. Niet onlogisch ook, die redenatie. Verstappen heeft al het nodige geduld getoond, maar uiteindelijk wil hij maar één ding: wereldkampioen worden. Laten zien dat hij de beste coureur is. Ieder jaar dat dat niet lukt, is vanuit zijn optiek een verloren jaar.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.