Max Verstappen.
Volledig scherm
Max Verstappen. © Getty Images

Verstappen: Zandvoort? Nu moet er geld komen

Zandvoort zou al een officieel aanbod vanuit de Formule 1-top hebben om in 2020 de Nederlandse GP te organiseren, maar Max Verstappen zelf moet het allemaal nog maar zien. ,,Er is nog niks concreet.”

Quote

Oké, het kán op dat circuit. Top! Maar nu moet er geld komen.

Max Verstappen

Door Arjan Schouten

Hij beseft dat hij zonder zelf iets te doen de aanjager is van het gevecht om een Nederlandse Grand Prix, tussen Zandvoort en Assen. Hij krijgt alles mee, ook het bericht dat Zandvoort al een aanbod zou hebben gekregen om de rentree van de Dutch GP vanaf 2020 te organiseren. Maar heel veel kan Verstappen er verder niet mee. ,,Er is nog niks conreet’‘, zo zegt hij, op het circuit van Interlagos, waar hij zondag de voorlaatste race van het seizoen rijdt. ,,Natuurlijk, het zou heel mooi zijn als een race in Nederland er komt. En oké, het kán op dat circuit. Top! Maar nu moet er geld komen.”

Wel concreet: de trip naar Vietnam, waar in 2020 een stratencircuit in Hanoi wacht. Verstappen heeft de eerste tekeningen van de lay-out gezien. ,,Ik hoop dat het een interessant circuit wordt, uit de tekeningen kan ik dat nog niet zo goed opmaken. Dan moet ik eerst rijden.”

Wel heeft hij de vele lange rechte stukken herkend. Normaal dramatisch voor de coureur van Red Bull, waar ze daarop altijd motorvermogen tekort komen. Maar wellicht tegen die tijd met een motor van Honda geen probleem meer. ,,Ik hoop tegen die tijd dat we zoveel vermogen hebben dat we daar gewoon met de voorwielen van de grond komen.”

Luister hier naar onze F1-podcast!

Bekijk hier de vijfde Grand Prix-overwinning van Verstappen:

Een schilderij van Max Verstappen en Daniel Ricciardo op Zandvoort.
Volledig scherm
Een schilderij van Max Verstappen en Daniel Ricciardo op Zandvoort.
  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."