Verstappen zesde, geen straf voor Hamilton na incident

Vrije training 2In de tweede vrije training van de GP van Frankrijk was Mercedes opnieuw heer en meester. Valtteri Bottas (1.30,937) zette beide Ferrari’s op meer dan een halve seconde, Max Verstappen klokte de zesde tijd in 1.32,049. Ook Lando Norris was in zijn McLaren sneller dan de Nederlander.

De opmerkelijkste gebeurtenis van de sessie was een voorval tussen Verstappen en Lewis Hamilton. De wereldkampioen raakte kort de controle over zijn Mercedes kwijt en schoot van de baan af. Een paar tellen later wilde hij hierop terugkeren, maar daarbij hinderde de Brit Verstappen die toevallig net langsreed. De Limburger moest op zijn beurt noodgedwongen kort van de baan. Ondanks directe excuses van Hamilton aan het adres van Verstappen, besloot de jury dat dit incident na afloop van de sessie onderzocht zou worden.

Volledig scherm
© AFP

Er worden echter geen maatregelen genomen tegen Hamilton. ,,Beide coureurs (Verstappen en Hamilton, red.) hebben aangegeven dat er geen gevaar was en dat Verstappen geen grote nadelen heeft gehad van het voorval. Beide coureurs zijn het erover eens dat het lastig was voor Hamilton om Verstappen aan te zien komen. Daarnaast hebben stewards vastgesteld dat Hamilton meerdere keren in zijn spiegels heeft gekeken voordat hij de baan weer betrad", zo luidt de uitleg van de jury. 

Verder verliep de tweede vrije training voor bijna alle teams betrekkelijk rustig. Mercedes gaf de toon aan als het gaat om rondetijden, op ruime afstand gevolgd door de Ferrari’s. De Red Bull lijkt de Ferrari's bovendien te kunnen volgen qua snelheid.

Verstappen was niet ontevreden over beide trainingen. “Al met al was het geen slechte dag”, oordeelde hij. “Maar we hebben nog wel dingen te doen”, doelde hij op de achterstand op Mercedes en Ferrari.

Volledig scherm
Vrije training 2 © AD
Volledig scherm
Valtteri Bottas was vanmiddag de snelste. © EPA
Volledig scherm
© EPA