Volledig scherm
© Getty Images

Verstappen ziet perspectief: ‘Liggen op koers voor volgend jaar’

Hij was na de zomerstop niet optimaal tevreden over de verrichtingen van zijn team, maar na sterke zaterdagen in Mexico en Amerika ziet Max Verstappen weer nieuw perspectief. ,,We verbeteren, worden weer sterker.”

Volledig scherm
© Getty Images

Door Arjan Schouten

De tweede kwalificatie op rij was het waarin Max Verstappen meespeelde om pole position. Het zorgde in Amerika voor een opgeruimd gemoed bij de Limburger. Net voor de zomerstop bereikte Red Bull Racing een seizoenspiek met zeges in Oostenrijk en Duitsland en de eerste pole van Verstappen in Hongarije, maar daarna kwam toch een beetje de klad erin, zag Verstappen. Een matig weekend in Singapore, vierde in Rusland, uitgevallen in Japan. Het was niet het vervolg waar Verstappen op hoopte na zijn spurt in de zomer.

De pole die hem later weer ontnomen werd, bracht vorige week weer wat kleur terug op de wangen in Mexico. En in Amerika kwam vandaag de bevestiging met de derde plaats in de kwalificatie, héél kort achter Valtteri Bottas en Sebastian Vettel. ,,Mexico was natuurlijk goed, maar dat hadden we ook wel verwacht. Die races daarvoor waren niet zo goed, dus trok ik hier ook wel heen met een gevoel van: ‘mwah, we zien wel’. En ik vind dat we als team tevreden mogen zijn”, zo besloot Verstappen. ,,Red Bull is is blijven zoeken naar de vorm van voor de zomerbreak. En we hebben duidelijk weer wat ‘performance’ gevonden, dus daar ben ik blij mee.”

Volledig scherm
© AFP

Dat hij in races mee kan doen om podiumplaatsen, wist hij al wel langer. Wat hem vooral gelukkig stemde, is dat hij in Mexico en ook in Amerika weer meespeelde om pole op zaterdag. Dat punt bereikte hij voor de zomer pas voor het eerst in zijn carrière een paar raceweekenden achter elkaar. ,,We zijn de laatste races weer stukken sterker in de kwalificatie. Dat is hier zo dicht bij pole kwam, is gewoon goed nieuws”, aldus Verstappen. ,,Het zegt mij ook dat we op het juiste spoor zitten met het oog op volgend jaar. We verbeteren weer, worden sterker. Hebben hier een ‘smooth’ weekend. Alles loopt gewoon goed.”

Bekijk de hoogtepunten van de kwalificatie in Austin.

Volledig scherm
© AFP