Sebastian Vettel.
Volledig scherm
Sebastian Vettel. © Getty Images

Vettel: Ik weet nauwelijks nog wat er allemaal is gebeurd

De regen was vanmiddag de vriend van Sebastian Vettel. De Duitser reed zijn Ferrari vrijwel foutloos over het spekgladde circuit van Hockenheim en wist in de race als tweede te eindigen achter de superieure Max Verstappen. 

Vettel kon zijn geluk niet op, want hij was de race vanaf de laatste plaats vertrokken. ,,Het was een lange race; er leek geen einde aan te komen. Ik weet nauwelijks nog wat er allemaal is gebeurd", zei de Duitser na de race, waarin tal van crashes voor onderbrekingen zorgden en het aantal bandenwissels niet te tellen was.

Bekijk hier de samenvatting van de bizarre GP van Duitsland

Sebastian Vettel.
Volledig scherm
Sebastian Vettel. © Getty Images

De Duitser kon een opsteker goed gebruiken, want zijn seizoen verliep tot dusver tegenvallend. Ferrari leek voor aanvang van het seizoen de snelste auto te hebben, maar al snel werd duidelijk dat Mercedes veel beter was. Vettel won nog geen race en staat slechts vierde in de WK-stand.

In zijn thuisrace op Hockenheim zat het tegen in de kwalificatie op zaterdag. De viervoudig wereldkampioen viel uit met motorproblemen in de eerste sessie, waardoor hij als 20ste moest beginnen aan de race. ,,Het was lastig rijden in de regen, maar ik kon steeds op het juiste moment inhalen en uit de problemen blijven."