Volledig scherm
© AP

Vettel: Uiteindelijk ben ik de idioot

Sebastian Vettel zag alle titelhoop in rook opgaan, nadat hij botste met Max Verstappen. Zijn achterstand op Lewis Hamilton in het WK liep nog verder op. ,,Uiteindelijk ben ik de idioot."

Vettel gaf bij Ziggo Sport aan geen fan te zijn van het uitdelen van straffen. De Duitser weet dan ook niet of Verstappen bestraft moest worden voor het onveilig terug komen op de baan. ,,Hij was geen gentleman. Als Kimi niet was uitgeweken was het een behoorlijke botsing geworden."

Over zijn eigen aanval op Verstappen was de coureur van Ferrari duidelijk. ,,Ik had meer snelheid en hij verdedigde. Max had me wat meer ruimte moeten geven, maar uiteindelijk ben ik de idioot, omdat ik spin en laatste sta. Vanaf daar was het een gelopen race. Of dat ook voor het kampioenschap geldt? Er zijn nog punten te verdelen. 

Bekijk hieronder de botsing tussen Verstappen en Vettel:

  1. Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-moment van 2018?

    Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-mo­ment van 2018?

    Formule 1-jaar 2018 kende voor Max Verstappen vele hoogtepunten. Elf podiumplaatsen en twee prachtzeges in Oostenrijk en Mexico. Maar wat was uw mooiste Max-moment van 2018? Bij welke Grand Prix zag u hem live in actie? Waar scoorde u een selfie met Max? Of een handtekening? Deel uw mooiste Max-moment in maximaal 150 woorden (evt. met foto) met ons via uwmaxmoment@ad.nl en wellicht haalt uw bijdrage op zaterdag 29 december de pagina’s van AD Sportwereld.