Volledig scherm
© AP

Vettel: Uiteindelijk ben ik de idioot

Sebastian Vettel zag alle titelhoop in rook opgaan, nadat hij botste met Max Verstappen. Zijn achterstand op Lewis Hamilton in het WK liep nog verder op. ,,Uiteindelijk ben ik de idioot."

Vettel gaf bij Ziggo Sport aan geen fan te zijn van het uitdelen van straffen. De Duitser weet dan ook niet of Verstappen bestraft moest worden voor het onveilig terug komen op de baan. ,,Hij was geen gentleman. Als Kimi niet was uitgeweken was het een behoorlijke botsing geworden."

Over zijn eigen aanval op Verstappen was de coureur van Ferrari duidelijk. ,,Ik had meer snelheid en hij verdedigde. Max had me wat meer ruimte moeten geven, maar uiteindelijk ben ik de idioot, omdat ik spin en laatste sta. Vanaf daar was het een gelopen race. Of dat ook voor het kampioenschap geldt? Er zijn nog punten te verdelen. 

Bekijk hieronder de botsing tussen Verstappen en Vettel:

  1. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
    Video

    Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

    Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.