Volledig scherm
© Getty Images

Vijfde tijd Verstappen, Mercedes en Ferrari zitten elkaar op de hielen

Vrije training 1Max Verstappen heeft in de eerste vrije training van de Oostenrijkse GP de vijfde tijd genoteerd. De Limburger kwam op het thuiscircuit van Red Bull tot 1.05,260. Vooraan zaten Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Valtteri Bottas elkaar op de hielen.

Bij Verstappen waren er geen grote problemen waar te nemen in de ochtendtraining. Hij hield zijn Red Bull binnen de lijnen, op een klein missertje 10 minuten voor het einde na, werkte zijn rondes af en voorzag zijn team zo van de nodige informatie. Helemaal tevreden was Verstappen echter niet, zo werd duidelijk toen hij over de boordradio met zijn team sprak. ‘Mag ik naar binnen komen? Het gaat helemaal niet.’

Onrustiger was het in de stal van Ferrari en Mercedes. Vettel miste een groot deel van de training omdat zijn team nog bezig was met sleutelen aan zijn rode bolide, en Hamilton had op zijn beurt op meerdere momenten problemen met zijn voorvleugel. Het weerhield de Britse wereldkampioen er niet van om als snelste de eerste oefensessie te beëindigen: 1.04,838. Vettel en Bottas kwamen beiden tot binnen een tiende van die tijd.

Volledig scherm
Uitslag eerste vrije training. © AD

Het meeste spektakel was er aan het einde van de training. Met nog drie minuten te gaan ging Nico Hülkenberg namelijk hard over de kerbs bij het opkomen van het rechte stuk, waardoor een groot stuk van de voorvleugel van zijn Renault afbrak. Omdat er ook allemaal andere onderdelen in de rondte vlogen, besloot de wedstrijdleiding code rood uit te geven.

Beluister onze podcast Pitstop met alles over de Grand Prix van Oostenrijk.

Bekijk ook de voorbeschouwing van verslaggever Arjan Schouten.

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© Getty Images