Volledig scherm
© Pirelli

Volgend jaar een nieuwe band: megasoft, hypersoft of extreme soft?

Bandenleverancier Pirelli introduceert voor het Formule 1-seizoen van 2018 een nieuwe band. Het nieuwe rubber wordt de zachtste band tot nu toe en de fans mogen de naam bedenken.

poll

Hoe moet de nieuwe band heten?

  • Megasoft (19%)
  • Extremesoft (28%)
  • Hypersoft (53%)
4670 stemmen

Op dit moment heet de snelste, maar ook de snelst slijtende band de ultrasoft en daar komt dus een nog snellere versie van. De nieuwe band zal te herkennen zijn aan de roze wangen en via Twitter mogen fans de naam kiezen: de megasoft, hypersoft of extreme soft.

De introductie van het nieuwe rubber betekent dat de teams komend seizoen kunnen kiezen uit zes normale banden: de nieuwe band (roze), ultrasoft (paars), supersoft (rood), soft(geel), medium (wit) en hard (oranje). Daarnaast zijn er nog twee regenbanden, de intermediates (groen) en de full wets (blauw).

Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten kreeg de ultrasoft al een roze kleurtje, maar dat was destijds om aandacht te vragen voor borstkanker.

  1. Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-moment van 2018?

    Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-mo­ment van 2018?

    Formule 1-jaar 2018 kende voor Max Verstappen vele hoogtepunten. Elf podiumplaatsen en twee prachtzeges in Oostenrijk en Mexico. Maar wat was uw mooiste Max-moment van 2018? Bij welke Grand Prix zag u hem live in actie? Waar scoorde u een selfie met Max? Of een handtekening? Deel uw mooiste Max-moment in maximaal 150 woorden (evt. met foto) met ons via uwmaxmoment@ad.nl en wellicht haalt uw bijdrage op zaterdag 29 december de pagina’s van AD Sportwereld.