Volledig scherm
Hans Ernst. © Milan Rinck

Voormalig Circuit Zandvoort-eigenaar Hans Ernst (72) overleden

Hans Ernst, voormalig eigenaar en directeur van Circuit Zandvoort, is op 72-jarige leeftijd overleden. Van 1988 tot en met 2013 zwaaide Ernst de scepter in de Noord-Hollandse duinen.

,,Met diepe droefheid hebben we op Circuit Zandvoort kennis genomen van het overlijden van Hans Ernst‘’, valt te lezen op de site van het circuit. ,,Als directeur-eigenaar van het circuit was hij meer dan 25 jaar lang de stuwende kracht achter de Nederlandse autorensportaccommodatie.‘’

Op het circuit, waar volgend jaar voor het eerst in 35 jaar weer een Grand Prix op het programma staat, is een bocht vernoemd naar Ernst.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.