Volledig scherm
© Getty Images

Wat doet Verstappen op de testdagen in Barcelona?

Formule 1-teams krijgen niet veel mogelijkheden om de wagens te testen op het circuit, dus als de kans zich voordoet zullen de renstallen deze met twee handen aangrijpen. Vandaag mag Max Verstappen de nodige onderdelen uitproberen in Spanje.

Mercedes-AMG F1 on Twitter

Bit of a buzz this morning about Lewis' #F1Testing light set-up... We're testing a new system for @F1 this morning 🚨 🤔 What do you think, #BestFans? https://t.co/Q2fs3DSYxw

Op het Circuit de Catalunya, waar Verstappen afgelopen weekeinde nog de derde plek veroverde, krijgen de teams vandaag en morgen de mogelijkheid om de banden en onderdelen van de wagen te testen. Het zijn slechts twee van de in totaal vier dagen die de teams krijgen om de wagen op de baan te verbeteren. Uiteraard buiten de raceweekeinden om, maar daarin is het lastig om experimentele onderdelen te testen. Soms worden teams ook gevraagd om zaken voor bandenleverancier Pirelli of voor de FIA te testen. Zo rijdt Lewis Hamilton vandaag rond met nieuwe lampen.

Verstappen krijgt vandaag de RB14 onder zijn hoede. Red Bull zal kijken hoe het de grote updates die het afgelopen weekeinde introduceerde nog beter kan afstellen om tijdwinst te boeken. Voor Ferrari zal de focus vooral liggen op het oplossen van de problemen die het team had tijdens de Grand Prix van Spanje.

Omdat twee van de vier testdagen vergeven moeten worden aan coureurs die minder dan drie Grands Prix hebben verreden zal voor Red Bull Jake Dennis op de woensdag in actie komen. De 22-jarige Brit verricht veel simulatorwerk voor Red Bull en kan daardoor dus goed aangeven of de simulator de werkelijkheid eer aan doet.

Voor McLaren had Nyck de Vries eenzelfde rol kunnen krijgen, maar het team heeft gekozen voor Lando Norris en Oliver Turvey. Mogelijk krijgt De Vries later in het seizoen nog een kans.