Volledig scherm
Robert Kubica was afgelopen seizoen verantwoordelijk voor het enige WK-punt van Williams. © BSR Agency

Williams haalt Brits talent Ticktum als testcoureur

Het Formule 1-team van Williams heeft Dan Ticktum vastgelegd als testcoureur. De 20-jarige Ticktum behoorde de afgelopen jaren tot het opleidingsprogramma van Red Bull. De Brit mocht begin dit jaar bij de testdagen in Bahrein en Barcelona achter het stuur kruipen van een bolide van het Oostenrijkse topteam van Max Verstappen.

Ticktum gaat nu naar Williams, het voorheen zo toonaangevende Britse team dat de afgelopen twee seizoenen vooral achteraan reed in de Formule 1. Williams pakte dit jaar slechts één punt, via Robert Kubica. De Pool heeft inmiddels plaats moeten maken voor de Canadese debutant Nicholas Latifi, die komend seizoen met de Brit George Russell het rijdersduo van Williams vormt.

Ticktum won in 2017 en 2018 de befaamde Macau Grand Prix. Hij kwam dit jaar uit in de Super Formula, in 2020 rijdt de Brit in de Formule 2. Ticktum gaat voor Williams op de simulator aan de slag en hij zal ook bij een aantal grands prix aanwezig zijn om ervaring op te doen.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.