David Schumacher (18), de zoon van Ralf Schumacher.
Volledig scherm
David Schumacher (18), de zoon van Ralf Schumacher. © AD

Zoon van Ralf Schumacher dit seizoen in Formule 3

Mick Schumacher (20) maakt al furore in de Formule 2, maar ook zijn neefje David (18) blijkt een racetalent. De zoon van Ralf Schumacher zal dit seizoen gaan uitkomen in de Formule 3 voor het Tsjechische team Charouz Racing System. 

David Schumacher maakte vorig jaar al zijn debuut in de Formule 3. In de laatste race in Sotsji verving hij Alex Peroni bij Campos Racing, maar met een 22ste en 20ste plaats maakte hij nog weinig indruk. Dit jaar krijgt hij de kans om zich tweewekelijks te bewijzen in de Formule 3.  ,,Ik voel me heel gelukkig en dankbaar om de overstap naar de Formule 3 te maken,” zei David Schumacher. ,,Ik heb eind vorig jaar al twee races in de Formule 3 gereden en dat was een goede voorbereiding op het komende seizoen. Ik moet meer leren over de auto. Ik denk dat we dit seizoen een stap vooruit kunnen zetten en ik zal proberen zo hoog mogelijk te eindigen. ”

De talentvolle Duitser - wiens vader Ralf in de Formule 1 reed voor Jordan, Williams en Toyota - werd in 2018 al vice-wereldkampioen in de Formule 4 met vier zeges achter zijn naam. Zijn neef Mick, de twintigjarige zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, komt dit seizoen uit in de Formule 2 voor Prema Powerteam en zit in het opleidingstraject van Ferrari. 

Mick Schumacher.
Volledig scherm
Mick Schumacher. © BSR Agency