Rechtbank Noord-Nederland in Groningen
Volledig scherm
Rechtbank Noord-Nederland in Groningen © Google Streetview

Aan Nederland uitgeleverde Westereender wilde ziekenhuis afpersen voor kwart miljoen euro

De 20-jarige man uit Westereen die maandag uit Denemarken overgeleverd is aan Nederland, is voor veertien dagen in in bewaring gesteld door de rechter-commissaris van rechtbank Noord-Nederland. De Fries wordt verdacht van oplichting en het telefonisch belagen en bedreigen van burgers, bedrijven en instanties.

Hij benaderde onder meer onderdelen van het Ministerie van Justitie & Veiligheid, ziekenhuizen en huisartsenposten door het hele land. Ook probeerde hij een ziekenhuis af te persen voor een kwart miljoen euro.

Door zijn duizenden ‘spooktelefoontjes’ waren telefoonlijnen van hulpverleners onbereikbaar.

De man leidde volgens een woordvoerder van het OM een zwervend bestaan, het is onduidelijk of hij in Denemarken woonachtig was. 

  1. LIVE | Coronamaatregelen verlengd tot en met 28 april, vanaf maandag zorgpersoneel buiten ziekenhuis getest

    LIVE | Coronamaat­re­ge­len verlengd tot en met 28 april, vanaf maandag zorgperso­neel buiten ziekenhuis getest

    Het dodental ten gevolgen van het coronavirus en het aantal besmettingen in ons land blijft stijgen. De geldende maatregelen in de strijd tegen verspreiding van het virus zijn verlengd tot en met dinsdag 28 april. De week ervoor beoordeelt het kabinet wat er nodig is voor de periode daarna, zo maakte premier Mark Rutte vanavond bekend tijdens een persconferentie. Volg alle ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog. Hier lees je het vorige blog nog eens terug.