Brandweermannen lichtgewond bij zeer grote brand bij watersportbedrijf in Grou

Aan de Oedsmawei in Grou is een loods van Watersportbedrijf ANJA volledig uitgebrand. Door de brand is een muur omgevallen waarbij twee brandweermannen lichtgewond zijn geraakt. Medische behandeling was niet nodig. Een van de eigenaren heeft rook ingeademd bij een eerste bluspoging, maar had geen behandeling nodig

In Grou is er een NL-Alert afgegeven met de boodschap om ramen en deuren te sluiten. Een gestalde kruiser vloog nog door onbekende oorzaak in brand. In de loods bevonden zich meerdere boten.

Vanwege de harde wind was de kans dat de brand zou overslaan op naastgelegen panden groot. Doordat de brandweer de naastgelegen panden nat hield, is het vuur niet overgeslagen. Wel zijn ramen gesprongen van buurpanden.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Door de omvallende muur, kondigde de brandweer GRIP1 af. Volgens de brandweer is er sprake van instortingsgevaar. Mogelijk is er nog een hond in het gebouw.

Bij de brand was sprake van hevige rookontwikkeling. Twee meetploegen zijn ingezet om de omgeving te verkennen op verspreiding van eventuele schadelijke stoffen. In het pand is geen of minimale asbest aanwezig.

De Oedsmawei is afgesloten voor alle verkeer.

  1. Werknemers pluimveeslachterij Frisia Foods Haulerwijk eisen maatregelen tegen te hoge werkdruk

    Werknemers pluimvee­slach­te­rij Frisia Foods Haulerwijk eisen maatrege­len tegen te hoge werkdruk

    Werknemers van Frisia Foods in Haulerwijk eisen in een petitie maatregelen van de directie tegen de te hoge werkdruk bij de pluimveeslachterij. Dat meldt de Leeuwarder Courant. Karel de Buijzer, bestuurder FNV Voedingsindustrie: ,,De maat is echt vol. Werknemers komen niet toe aan hun rust door gehaaste pauzes. Daarnaast is er veel te veel uitstroom van uitzendkrachten, zodat de werkdruk structureel te hoog blijft”.