Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Burgemeester Buma sluit drugspand, de achttiende voor Leeuwarden

Een woning aan de Ahornstraat in Leeuwarden is vrijdag 13 september door burgemeester Buma gesloten. In deze woning heeft de politie op 3 juni 2019 een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen, evenals drugs-gerelateerde goederen.

Dat schrijft de Leeuwarder Courant. Het ging destijds om 41,64 gram amfetamine, 2,9 gram cocaïne en 267,37 gram GHB en grondstof voor GHB en gripzakjes. Verder zijn er gestolen goederen en knalpatronen aangetroffen.

Wanneer een dergelijke hoeveelheid harddrugs in een woning wordt aangetroffen, is de burgemeester op grond van de Opiumwet bevoegd om die woning te sluiten. De burgemeester maakt hier gebruik van die bevoegdheid.

In 2019 zijn, met deze woning erbij, nu 18 woningen gesloten op grond van de Opiumwet.

  1. Teruglezen: Tijdens actiedag lag groot deel van zorg in Nederland plat
    Ziekenhuisstaking

    Teruglezen: Tijdens actiedag lag groot deel van zorg in Nederland plat

    Zorgmedewerkers in naar schatting 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra legden vandaag het werk neer. Hierdoor lag een groot deel van de zorg plat. Spoedeisende hulpafdelingen, hartbewaking en verloskundeafdelingen bleven wel gewoon open. Ook de oncologische zorg ging door. In de diverse ziekenhuizen waren protestbijeenkomsten en ludieke acties. Hoe verging het de verpleegkundigen vandaag? Lees alles terug in ons, inmiddels gesloten liveblog.