Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Fred Leeflang

Code geel in Friesland: omgewaaide bomen en takken versperren de weg

De harde de wind speelt Friesland parten. Bomen waaien om, evenementen worden afgelast en op het water komen bootjes in de problemen. Hier een overzicht van nieuws dat met de wind te maken heeft.

Code geel

Het KNMI geeft code geel af voor Friesland en de andere kustprovincies. Met windkracht 5-8 is het onstuimig met windstoten tot 100 kilometer per uur. Zaterdagavond neemt de wind af.

Boom blokkeert weg

Op De Lange West in Drachten is zaterdagmiddag een boom over de weg gevallen. Doordat de boom over de weg lag, kon er tijdelijk geen autoverkeer meer langs (zie foto hierboven).

Boom op woning

Langs de schoolstraat in Burgum is zaterdagmiddag een tak op een woning gewaaid. Er raakte voor zover bekend niemand gewond. De brandweer is aanwezig om de tak te verwijderen. Daarvoor krijgen ze hulp van een hoogwerker van brandweer Leeuwarden.

Zeilboot in problemen

Een Duitse zeilboot is zaterdag aan het einde van de ochtend in problemen geraakt op het Tjeukemeer. De varende toeristen kwamen met hun bootje in het riet terecht. De brandweer moest eraan te pas komen om het schip uit het riet te helpen en naar de haven van Sint Nicolaasga te begeleiden. Verschillende watersporters kwamen zaterdagmiddag al in de problemen, laat de politie via Twitter weten.