Volledig scherm
Feu in Drachte © Google Streetview

Discotheek Feu in Drachten sluit de deuren

Discotheek Feu aan de Noordkade in Drachten sluit eind dit jaar na 51 jaar de deuren. De horecagelegenheid was lang een begrip in Drachten en ver daarbuiten.

De discotheek werd in 1968 onder de naam Jennifeu geopend. Later kwam daar de toevoeging & Malibu bij. Sinds 2011 heet de zaak officieel Feu, zoals die onder uitgaanspubliek vanaf het begin werd genoemd. Onder andere muzieksterren als Afrojack, Marco Borsato, Guus Meewis en Andre Hazes stonden er op het podium.

De huidige eigenaren constateren een dalende interesse vanuit de jeugd en zeggen -vooral tijdens nachturen- te lijden onder de huidige alcohol- en tabakwetgeving. Feu heeft het pand te huur gezet en hoopt nu op een enthousiaste ondernemer, om samen een nieuwe invulling te creëren . ,,Wij zoeken een geschikt concept waar wij maar ook alle inwoners van Drachten blij van zullen worden. Er zijn al gegadigden, we wachten dit af en kijken weloverwogen naar een nieuwe invulling.’’

Eigenaar Just van Bodegom en zijn metgezellen blijven wel actief in de zaken Champino en de Skihut op de Drachtster kaden.