Volledig scherm
De zwaan © instagram/ jandepolitieman

'Doodgeschoten' zwanen bij Rottum vlogen waarschijnlijk in hoogspanningsmast

De zwanen die vorig weekend dood werden gevonden bij Rottum zijn, in tegenstelling tot wat eerder werd gedacht, toch niet doodgeschoten. Dat meldde de politie vrijdag.

In ieder geval drie zwanen lagen dood langs de weg en de politie ging er vanuit dat de beesten doodgeschoten zouden zijn, maar dit blijkt na onderzoek in samenwerking met de FUMO niet het geval.

Wat er dan wel gebeurd is? „De zwanen zijn waarschijnlijk overleden nadat ze tegen een hoogspanningsmast zijn gevlogen”, meldt politiewoordvoerder Tessel Horsman. „De reden dat ze er zo verminkt uitzagen is waarschijnlijk vraatschade van muizen, slakken en kraaien geweest.”

  1. Werknemers pluimveeslachterij Frisia Foods Haulerwijk eisen maatregelen tegen te hoge werkdruk

    Werknemers pluimvee­slach­te­rij Frisia Foods Haulerwijk eisen maatrege­len tegen te hoge werkdruk

    Werknemers van Frisia Foods in Haulerwijk eisen in een petitie maatregelen van de directie tegen de te hoge werkdruk bij de pluimveeslachterij. Dat meldt de Leeuwarder Courant. Karel de Buijzer, bestuurder FNV Voedingsindustrie: ,,De maat is echt vol. Werknemers komen niet toe aan hun rust door gehaaste pauzes. Daarnaast is er veel te veel uitstroom van uitzendkrachten, zodat de werkdruk structureel te hoog blijft”.