Elske deWall
Volledig scherm
Elske deWall © Brunopress

Elske DeWall maakt voor Kameleon-film Friese versie van Het Dorp

Zangeres Elske DeWall, vooral bekend van haar rol als Maria in The Passion, heeft een Friese vertaling gemaakt van de klassieker Het Dorp van Wim Sonneveld. De nieuwe Friestalige versie, 't Nije Doarp, is de titelsong van de nieuwe Kameleon-film Aan de Ketting!, die eind juni in de bioscopen gaat draaien.
De tekst van de nieuwe versie is geschreven door regisseur en acteur Steven de Jong. Het nummer is vanaf vrijdagochtend te beluisteren op het YouTube-kanaal van DeWall.

  1. Jongerencampings op Terschelling streng op negatieve coronatest

    Jongeren­cam­pings op Terschel­ling streng op negatieve coronatest

    Jongerencampings zoals Appelhof en Terpstra op Terschelling en Duin en Strand in Renesse controleren streng of hun jonge gasten een negatieve coronatest kunnen laten zien. ,,Je bent alleen welkom op de camping met een groene QR-code in je CoronaCheck-app of een negatief bewijs op papier. Daarover hoef je niet te bellen of te mailen”, waarschuwt Appelhof sinds zondag. Aanleiding voor de waarschuwing zijn de corona-uitbraken die zich de laatste weken vooral onder jongeren voordoen en die voor aangescherpt kabinetsbeleid hebben gezorgd.