Volledig scherm
. © Shutterstock

Er komt een meld- en adviespunt voor verward gedrag in Friesland

Veiligheidsregio Fryslân heeft een meld- en adviespunt voor verward gedrag geopend, dat elk moment van het etmaal bereikbaar is.

Meldingen over verward gedrag komen nu vaak bij de politie binnen, maar in veel gevallen is er behoefte aan zorg. Verward gedrag kan veroorzaakt worden door een psychische aandoening, maar er kan ook sprake zijn van dementie of gebruik van alcohol of drugs.

25 telefoontjes per dag in het Noorden

Meldingen via het telefoonnummer 0800-1771 worden overdag behandeld door sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen van GGD Fryslân en buiten kantooruren door thuiszorgmedewerkers van Het Friese Land, meldt projectleider Hendrik Overeinder.

Meldkamer Noord-Nederland krijgt gemiddeld zo’n 25 telefoontjes per dag, die mogelijk te maken hebben met verward gedrag. De politie gaat de Friese meldingen verwijzen naar het meldpunt.

  1. LIVE | Jaarbeursplein vol met verpleegkundigen, verschillende poliklinieken liggen er verlaten bij
    Ziekenhuisstaking

    LIVE | Jaarbeurs­plein vol met verpleeg­kun­di­gen, verschil­len­de poliklinie­ken liggen er verlaten bij

    Zorgmedewerkers in naar verwachting 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra leggen vandaag het werk neer. Hierdoor ligt een groot deel van de zorg plat. Spoedeisende hulpafdelingen, hartbewaking en verloskundeafdelingen blijven wel gewoon open. Ook de oncologische zorg gaat door. In de diverse ziekenhuizen zijn protestbijeenkomsten en ludieke acties gaande. Hoe vergaat het de verpleegkundigen vandaag? Je volgt het in dit liveblog.