Klaas-Jan Huntelaar
Volledig scherm
Klaas-Jan Huntelaar © videostill

Fans SC Heerenveen beginnen Twitter-actie voor Klaas-Jan Huntelaar

Fans van SC Heerenveen zijn op Twitter een actie begonnen om spits Klaas-Jan Huntelaar (36) te verleiden terug te keren naar de club waarvan hij vanaf de zomer van 2004 tot en met december 2005 de kleuren verdedigde.

Dat schrijft de Leeuwarder Courant. Marcel Koppers (33), woonachtig in het Zwitserse Zürich en opgegroeid in Tjalleberd, is de initiatiefnemer. Onder de hashtag #heljethehunterwerom en met oude filmpjes van een scorende Huntelaar in het pompeblêdenshirt maken de supporters hun wens kenbaar. Zowel vrijdag als zaterdag behoorde de actie tot de vijftig trending topics op het sociale medium.

Huntelaar is nu nog voetballer van Ajax. De Amsterdamse club heeft zijn aflopende contract formeel opgezegd. Of de Achterhoeker oren heeft naar een terugkeer in het Abe Lenstra-stadion is niet bekend.

,,Het moet in elk geval duidelijk zijn dat hij welkom is”, zegt Koppers. ,,De club kan een speler als Huntelaar heel goed gebruiken en terugkeer van een icoon zou in dit jubileumjaar (Heerenveen bestaat 100 jaar, red.) prachtig zijn.”

De spits maakte in 46 competitiewedstrijden voor Heerenveen 33 doelpunten. Hij vertrok in januari 2006 naar Ajax en voetbalde daarna ook voor Real Madrid, AC Milan en Schalke 04. In 2017 werd hij weer Ajax-speler.