Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Fracties Provinciale Staten: Friese sporters moeten zich uitspreken tegen discriminatie

Een aantal partijen binnen de Friese Provinciale Staten vinden dat bekende sporters uit de provincie moeten opstaan voor gelijke rechten binnen de sport. Daarmee doelen de partijen PvdA, GroenLinks, D66, Partij voor de Dieren en de SP op discriminatie van seksuele minderheden.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
  1. Politie Leeuwarden achtervolgde en schoot op man met nepvuurwapen

    Politie Leeuwarden achtervolg­de en schoot op man met nepvuurwa­pen

    De man die maandagavond in Leeuwarden werd aangehouden, had een nepvuurwapen bij zich. Meerdere politie-eenheden reageerden op meldingen dat een man in een horecagelegenheid een vuurwapen bij zich zou hebben. Agenten zetten de achtervolging in toen die man een woonwijk in vluchtte. Zij hadden gezien dat de verdachte een vuurwapen of een voorwerp dat daar sprekend op leek tevoorschijn haalde. Tijdens de achtervolging losten meerdere politiemensen schoten, de verdachte werd geraakt in zijn heup, meldt de politie dinsdag.